CNA Practice Test #14

By | August 7, 2012

So you made it through class and you are preparing to take your exam. Congratulations ! But it’s not quite over yet. Now you just have to pass your exam. I have a couple of easy tips that you can use to help you prepare for the big day.

First of all you want to be sure that you have practiced all of the skills for the hands-on section of the test. Practice even the simple things. Because you don’t know which of the 25 skills you are required to perform, be solid on them all and you will have no worries.

Now that you are comfortable with the practical skills, take practice exams as often as possible, and you will have likely seen at least one version of any question that you might come across. Know your basics and the rest will take care of itself. Don’t forget to eat before you go, because you’ll need that energy for the test. Now on to the practice exam. Good luck !

1. Morning care on Mrs. Jones went well, and you’re finishing up. As your supervising RN is leaving, she requests that you put Mrs. Jones prescription ointment on her rash. The CNA should respond by :

a. You should tell the nurse that you will do it right away.

b. You should tell the nurse that you have your own job to do. You don’t have time to do as she’s asked.

c. You should ask her to remain in the room while you apply the medication, for supervision.

d. You should tell the nurse that you cannot comply because your certification doesn’t cover the application of prescription medications.

2. Which of the following is correct ?

a. An irregular heart rate can be detected by continuing to take the pulse for at least 2 minutes

b. A heart rate below 60 would be identified as tachycardia.

c. Always take the pulse at the carotid artery. Never the wrist.

d. A heart rate under 60 is called bradycardia.

3. You are responsible for totaling Mrs. Jeter’s intake and output for this shift. When you inspect her bedside table you note that Mrs. Jeter drank 6 ounces of juice, 4 ounces of milk and 2 ounces of water. What is Mrs. Jeter’s total intake in mL’s?

a. 25 mL’s

b. 44 mL’s

c. 110 mL’s

d. 200 mL’s

4. When considering the Patient’s Bill of Rights, the CNA knows that she should :

a. Ensure the patients privacy during personal care time

b. Open the patients mail and personal papers without the patients permission

c. Give one patient’s personal possessions to another, if the other patient needs it worse

d. Keep the client from reporting substandard care practices. That only causes drama.

5. Mr. Jones is dying. As a CNA you know that :

a. The last sense that he will lose is smell.

b. The last sense that he will lose is taste.

c. The last sense that he will lose is hearing.

d. The last sense that he will lose is sight.

6. It’s the middle of the night shift, and Mr. Green calls the desk and requests a snack. He says he’s really hungry. Your best course of action is to :

a. Check Mr. Green’s diet orders and offer him nutrition if not restricted.

b. Tell the client that there is nothing for him to eat.

c. Tell him that breakfast is coming in a few hours and he can wait until then

d. Tell Mr. Green that this facility does not allow eating at night

7. The best definition of normal aging is :

a. People return to a state of dependency and become more child-like

b. Alzheimer’s disease appears, and the patient is in a steady rate of decline.

c. Normal body functions and sensory function declines

d. The point when a patient become 65 years or older.

8. Mr. Eden is very agitated today. He has become violent more than once and is to be restrained to the bed with a waist restraint. To properly use the waist restraint, the CNA knows :

a. She must release the waist restraint at least every four hours

b. She must monitor the area of skin around the restraint for irritation

c. She should tie the restraints to the side rails of the bed

d. She should ensure that she has the waist restraint on very tightly. It needs to be so tight that he cannot move.

Get Your Degree!

Find schools and get information on the program that’s right for you.

9. You are in charge of positioning patients, and turning them. Mr. King (a very heavy patient) needs to be repositioned, but he is too heavy for you to be able to move on your own. You know the best course of action is for you to :

a. Go ahead and try to move him on your own.

b. Have Mr. King’s family reposition him. They should be helping with his care anyway.

c. Request assistance from another Certified Nursing Assistant.

d. Move on to another task. This one is too hard and you don’t particularly feel like doing it.

10. As a Certified Nursing Assistant, you must protect yourself from injury. You frequently must lift, turn or reposition patients who are very large and very heavy. In order to prevent injury, you know that :

a. You should bear most of the patient’s weight with your back

b. You should bear most of the patient’s weight with your shoulders

c. You should bear most of the patient’s weight with your legs

d. You should bear most of the patient’s weight with your arms

Answers

1. D

2. D

3. B

4. A

5. C

6. A

7. D

8. B

9. C

10. C

Get Your Degree!

Find schools and get information on the program that’s right for you.

2 thoughts on “CNA Practice Test #14

  1. Art

    There’s no answer in no. 3. I think the right answer was 360…

    Can you guys check no. 3, please

  2. Art

    Can you also guys check no. 7 ‘coz I think the right answer was letter “C” not D.
    Thanks…

Comments are closed.